1 Edgar Davids

 

Mr Edgar DavidsNavn:    Edgar Davids

Draktnummer: 1

Posisjon:             Midtbane

Født:     13.03.1973 Paramaribo, Surinam

Tidligere klubber:            Ajax, Milan, Juventus, Barcelona (lån), Inter, Tottenham, Crystal Palace

Alle vet hvem Edgar Davids er, så mange ble overrasket den dagen han signerte for Barnet. Han ble først likestilt hovedtrener med Mark Robson, men overtok alene når Robson senere ble sparket. Enkelte mener at han var skyld i at klubben rykket ned, grunnet litt mye eksperimentering mot slutten av sesongen, men klubben hadde 3 poeng etter 12 kamper når Edgar kom, mens poeng-fangsten de 34 resterende kampen var i rute til play-off.

Det var kanskje enda mer overraskende at han ble med ned i Conference, men jeg tror han føler at han har noe uoppgjort i Barnet, og siden har var med og tok klubben ned, så vil han også lede den tilbake. Forrige sesong, så spillte han gratis for klubben, og lønnet faktisk sin assistent Ulrich Landvreugd av egen lomme. Jeg vet ikke om det gjelder i år også, og i år har han i tillegg med seg Dick Schreuder i sitt nederlandske trener team.

Som spiller har Edgar opplevd det meste. Han startet karrieren i Ajax. Der fikk han med seg 3 seriemesterskap, seier i UEFA-cupen i 1992 og UEFA Champions League i 1995. Han var også med å tape finalen i 1996 på straffespark.

Etter Ajax, så dro Edgar til AC Milan, de slet han med å spille seg inn på laget, og ble solgt til Juventus 1,5 år senere. I Juventus så ble det også 3 seriemesterskap og nok en tapt CL-finale.

I januar 2004 ble Davids lånt ut til et Barcelona-lag som slet midt på tabellen. Hans inntreden var med på å snu trenden for klubben, og de endte sesongen på 2. plass.

Sommeren 2004 gikk turen videre til Inter Milan, hvor han skrev under på en 3 års kontrakt. Denne ble kansellert i August 2005, og da flyttet han til London, hvor han skrev under for Tottenham. Der ble han i 1,5 sesong, og han ble en stor favoritt blant fansen.

I januar 2007 returnerte Edgar til Ajax, og igjen ble han en stor suksess, selv om klubben tapte seriemesterskapet på målforskjell til PSV, så vant de cupen. I oppkjøringen til neste sesong så brakk han beinet i en treningskamp, noe som holdt ham på sidelinjen i tre måneder. Dette ble hans siste sesong for Ajax.

I august 2010 gjorde Edgar et overraskende comeback for Crystal Palace som varte i 3 måneder. Etter dette har det vært stille rundt ham, helt til han dukket opp på The Hive.

Edgar fikk med seg 74 landskamper for Nederland, og deltok i 3 Fotball-EM og 1 Fotball-VM. I både VM-98 og EM-2002, så ble han tatt ut på all-star-laget.

Selv de fleste som ikke er spesielt interessert i fotball, vet hvem Edgar Davids er. Han blir lagt merke til med sitt lange rasta-hår, og de beskyttende solbrillene han spiller med grunnet en øye-sykdom. Han er virkelig med å sette Barnet på fotball-verdenskartet. Vi kan være stolte over å ha en slik spiller på vårt lag.