Skrill Premier 2013/14 Vurdering

Barnet Fan Club of Norway
Sesong 13/14
Skrill Conference-vurdering 10.08.13

1. Forest Green Rovers (2012/13: 10. plass Conf Prem)
Dave Hockaday’s gutter er iallefall veldig godt skodd offensivt. De hadde Magno Viera, James Norwood og Omar Koroma ifra før, og nå har de hentet inn målgarantisene Andrew Mangan og Matthew Barnes-Homer, og itillegg Danny Wright ifra Wrexham. Det lukter svidd av det hardt-satsende laget som tidligere var en abonnent på nedre halvdel av tabellen. To spennende midtbane spillere i Marcus Kelly og Anthony Barry er hentet inn for å fylle hullet etter James Rowe, som dro til Tranmere. Bakover på banen er den rutinerte George Pilkington lånt inn ifra Mansfield, hvor han ikke fikk de helt store sjansene.

 

2. Kidderminster (2012/13: 2. plass Conf Prem)
Harriers endte på 2. plass forrige sesong, to poeng etter Mansfield. Det er ganske utrolig etter at laget startet sesongen med 5 strake tap, og så 5 strake uavgjort. De har ikke mistet all verden, og har sikret seg to av suksess lånene ifra forrige sesong, Michael Gash (Cambridge) og Josh Gowling (Lincoln), som permanente signeringer. I tillegg har de 3 midtbane-spillerene James Dance, Lee Fowler og Jamie Tolley kommet inn for å forsterke denne lagdelen.

 

3. Wrexham (2012/13: 5. plass Conf Prem)
Waliserne var tapende play-off-finalist forrige sesong i mot landsmenne ifra Newport County. Dette var klubbens andre tur til Wembley den sesongen. I den første slo de Grimsby på straffer i FA Trophy finalen. Denne sesongen kommer de nok også til å kjempe om opprykk/play-off. Storscoreren Andy Bishop er hentet inn ifra Bury, og det blir spennende å se hva han kan tilføre.

 

4. Barnet (2012/13: 23. plass League 2)
Jeg håper jo på en høyere plassering, men jeg tror at debut-sesongen på The Hive kan ende med en play-off-plass. Jeg håper Edgar Davids lærte av sine feil forrige sesong, for selv om laget hadde et ok poengsnitt etter at han kom, så var det endel rare valg som var medvirkende til nedrykket. Til nå så er det bare Ricky Holmes, John Oster og Barry Fuller som har forsvunnet av de som spillte noe særlig kamper ifjor, men siden dette mannskapet ikke var sterkere enn at det endte med nedrykk så var en kraftig forsterkning nødvendig, spesiellt offensivt. Dette håper jeg den spennende spanjolen Luisma og den skuddvillige nederlenderen Marciano Mengerink kan være løsningen på. Bakover på banen så er spanske Roberto Casabella hentet inn som defensiv midtbane-forsterkning, og Anthony Acheampong og Claudiu Vîlcu er hentet inn som stoppere, for der var det lånespillere som hadde plassen ved siden av David Stephens forrige sesong. Det blir spennende å se om Edgar har flere kaniner i hatten.

 

5. Luton (2012/13: 7. plass Conf Prem)
John Still’s menn blir av mange tippet som mestere (som de pleier hver sesong), men jeg er litt mer skeptisk. Spesielt til hvor målene skal komme fra. Ut døren har storscorer Stuart Fleetwood forsvunnet, uten at jeg kan helt se at han har blitt erstattet. Akkurat som Kidderminster så har de hentet inn to spillere som de hadde lånt inn forrige sesong.

 

6. Grimbsby (2012/13: 4. plass Conf Prem)
The Mariners endte forrige sesong som tapende FA Trophy finalist og med tap i play-off semi-finalen mot Newport County. De har hentet Scott Neilson, som de også hadde på lån første halvdel av forrige sesong, før han valgte å gå til Luton. Og så har de hentet inn en trio ifra York. Chris Doig som er blitt spillende trener, den rutinert midtbanemannen Scott Kerr og unggutten Patrick McLaughlin. Men en sesong på det jevne for Grimsby er ventet.

 

7. Cambridge (2012/13: 14. plass Conf Prem)
Etter den skuffende forrige sesongen, så var Richard Money tidlig svært aktiv denne sommeren. Defensivt så ble forsvarspillerene Tom Champion (ex-Bee) og Tom Bonner hentet inn ifra fjorårets overraskelses-lag Dartford, og keeper Chris Maxwell som var innlånt til Wrexham ifjor er lånt inn ifra Fleetwood. Den mest spennende signering offesivt er nok Adam Cunnington ifra Tamworth. Han var nest-toppscorer i Conference forrige sesong, og scoret over 1/3 av målene til Tamworth. Så jeg våger å tippe Abbey-gutta litt høyere på tabellen iår.

 

8. Chester (2012/13: 1. plass Conf North)
Den ferske klubben Chester F.C., som tok opp arven da Chester City gikk under, satte fullt av nye rekorder når de cruiset gjennom Conference North forrige sesong. Men nå som de skal prøve seg hakket høyere, så tror jeg framgangen stopper litt, og at mannskapet blir litt for lett. Men de har gjort noen spennende signeringer. Spesielt så er jeg sendt på Jamie Reed som kommer ifra York, og de innleide ungguttene Nathan og Lewis Turner ifra Leeds og Alex Titchiner fra Fleetwood.

 

9. Hereford (2012/13: 6. plass Conf Prem)
The Bulls endte på plassen bak play-off forrige sesong, men var alikevel hele 10 poeng unna. I sommer har det vært en full utskifting. Midtbanespillerene Sam Clucas, James McQuilkin og Marley Watkins forsvunnet ut, sammen med spissen Marlon Jackson. Inn for å fylle hullene på midten har hentet Frankie Artus ifra Grimsby og Danny Pilkington ifra Kidderminster i tillegg til at de har hentet tilbake Rob Purdie ifra Shrewsbury. Er usikker på om det holder til å løfte laget opp på tabellen.

 

10.Macclesfield (2012/13: 11. plass Conf Prem)
Moss Rose-gjengen tror ikke helt på kontinuitet, og har byttet ut stort sett det meste av spillerstallen. Men denne sommeren så kan de ha signert endel spennende. Kult-figuren Efe Sodje kommer inn. Det gjør også rutinerte Danny Whitaker. I tillegg har de leid inn den spennende angriperen Connor Jennings ifra Scunthorpe.

 

11.Halifax (2012/13: Play-off vinner Conf North)
FC Halifax Town har som opprykks-kollega Chester overtatt etter en tidligere ligaklubb som gikk under. Og de hadde to fantatiske sesonger etter det med to direkte opprykk. Så fulgte en tung sesong for klubben, før de kom seg tilbake i de gode selskap via play-off forrige sesong. Men akkurat som med Chester så tror jeg dette kan bli litt for tynt.

 

12.Dartford (2012/13: 8. plass Conf Prem)
Jeg tror Darts kommer til å få problemer med å følge opp den fine 8. plassen ifra forrige sesong. De mistet «Tom’ene» Bonner og Champion til Cambridge og Harry Crawford til Barnet. Inn har Jason Prior og Mat Mitchel-King kommet ifra AFC Wimbledon, og ex-Bee Adam Birchall som hadde så stor suksess på dette nivået med Dover i 2009 til 2011 er lånt inn ifra Gillinham, men jeg tror likevel ikke de klarer å følge opp.

 

13.Lincoln (2012/13: 16. plass Conf Prem)
The Imps hadde en skuffende sesong ifjor med 16. plass, og jeg tror heller ikke den kommende sesongen blir den som skal bringe de tilbake i ligaen. De positive transaksjonene de kan se tilbake på, kan være signarturene til angriperene Nick Wright, Ben Tomlinson og Waide Fairhurst.

 

14.Alfreton (2012/13: 13. plass Conf Prem)
Alfreton har blitt 15. og 13. i sine to første sesonger i Conference Premier, og iår tror jeg de er tilnærmet på samme nivå. De har hentet inn rutine i Nick Fenton og John McGrath, og har ett par andre spennende signeringer i Bradley Wood og Tom Shaw, men jeg tror det vil bli for tynt til å kjempe om play-off.

 

15.Woking (2012/13: 12. plass Conf Prem)
Våre venner i Woking går nok også på en sesong som middelhavsfarere. De har riktignok signert litt rutine i Gavin Williams og Anthony McNamee, og fengselsfuglen Josh Payne vil nok sikkert skape litt trøbbel, men ikke nok til å komme høyt på tabellen.

 

16.Gateshead (2012/13: 17. plass Conf Prem)
Gateshead har Liam Hatch! Mange Bees-fans går i fistel når Hatch nevnes, men for meg så en han en pingle som jobber hardt, ligger ned ved den letteste berøring, og som har teknikk som høres hjemme i norsk 6. divisjon. Bortsett fra Hatch så er det heller ikke så mye annet å legge merke til. Spennende er det at de har hentet inn rutinerte Luke O’Brien og Richard Brodie. Josh Walker kan også være en spennende signering.

 

17.Braintree (2012/13: 9. plass Conf Prem)
Braintree var med sin 9. plass en av overraskelsene forrige sesong, og det blir spennende å se om de klarer å følge opp første-sesongen sin, uten de helt store forsterkningene.

 

18.Aldershot (2012/13: 24. plass League 2)
Nedrykks-kollega Aldershot starter sesongen med 10 poeng i minus. I tillegg så har klubben (nok en gang) vært i økonomiske problemer, men er (nok en gang reddet). Foreløpig ser jeg ikke det helt store forsterkningene av stallen.

 

19.Salisbury (2012/13: Play-off vinner Conf South)
Sailsbury har vært lure på overgangs-markedet i sommer, og det kan føre til en fornyet kontrakt. Inn har unge, men rutinerte Clovis Kamdjo kommet ifra Barnet. Clovis er en fighter, som ble til overs når Edgar Davids’ spillende midtbane ble satt sammen, men kan gjøre en god jobb her. Rutinerte Warren Feeney har kommet inn som spillende assistant-manager. I tillegg så har storvokste Ricky Wellard kommet inn på midten.

 

20.Nuneaton (2012/13: 15. plass Conf Prem)
Etter en brukbar debut-sesong i Conference Premier, så tror jeg Nuneaton får en vanskelig 2. sesong. Men de har satset på å låne inn ett par unggutter ifra Championship-klubber, som kan gjøre mine ord til skamme.

 

21.Welling (2012/13: 1. plass Conf South)
Welling har ikke, så vidt jeg har sett, vært like smarte på overgangs-markedet denne sommmeren som opprykks-kollega Salisbury, og jeg er usikker på om det holder på beholde plassen i divisjonen.

 

22.Tamworth (2012/13: 19. plass Conf Prem)
Tamworth har hatt stor-opprydning i stallen i sommer, og har hentet inn mye ungt. Litt for mye ungt etter hva jeg kan skjønne, og de eneste med litt rutine som jeg kan se har kommet er Justin Richards og Tony Capaldi ifra Oxford. Her kan jeg ta feil, men jeg tror dette ender med sorg for Tamworth.

 

23.Hyde (2012/13: 18. plass Conf Prem)
Akkurat som med Nuneaton, så tror jeg 2. sesong i Conference Premier blir hard. Klubben har mistet rutinerte Phil Jevons til Stockport, men har hentet inn ruine i Will Haining og Danny Carlton ifra Morecambe. Ut har mannen med det velklingende navnet Robbie Williams gått, mens inn kommer det også kjente navnet Tom Collins, men ingen av disse er vel å regne som store på annet enn navn.

 

24.Southport (2012/13: 20. plass Conf Prem)
Slik jeg ser det, så er Southport sommerens store taper. De slet forrige sesong, og har etter det jeg kan se ikke gjort noe for å snu den trenden.