Ungdomssatsningen blir skadelidende  0

Barnet’s ‘Director of Football’ Paul Fairclough innrømmer at Barnet’s Ungdomsavdeling har blitt skadelidende som følge av at klubben rykket ned fra liga’en og over i «Non-league», men han sier at klubben skal fortsette å jobbe med å utvikle sine unge spillere.

‘The Bees’ satset veldig på å utvikle egene unge spillere sist sommer. De satset og fikk en «Category 2» status på akademiet i det nye utviklingsprogrammet i britisk football «Elite Player Performance Plan». Dette betød at de måtte invistere i ungdomsarbeidet, men at det også fikk økonomisk støtte ifra «Football League». Nå som klubben rykket ned ifra «Football League», så må de kanskje omstrukturere som følge av tapt støtte, men de satser på å beholde ungdomssatsingen.

«Det har blitt lagt ned mye arbeid i det, og vi har mange lovende unge spillere på vei opp, som vi ikke vil miste.» sier Fairclough. «Vi har noen 13 og 14 åringer som har vist seg som veldig lovende, og vi kan miste sjansen til å få kompensasjons-rettigheter til de om vi ikke er forsiktige.»

Sesongen endte som kjent med et skuffende nedrykk, men desto gledeligere var det at hele 6 unge spillere ifra egen junioravdeling fikk sjansen denne sesongen. Mauro Vilhete har jo vært i stallen i noen sesonger, og fikk noen sjanser også denne sesongen. Luke Gambin fikk sin debut i siste hjemmekamp forrige sesong og fikk et gjennombrudd mot slutten av denne. Han kom inn og var med å avgjøre siste hjemmekamp, mot Wycombe, og i siste kamp, mot Northampton, var han kanskje lagets beste spiller. Elliot Johnson har i flere å vært regnet som lovende, og etter at han fikk sjansen ifra start i November, så han seg aldri tilbake, og var stabilt blant lagets beste. I tillegg så fikk de lovende angriperne Jamal Lowe, George Sykes og Iffy Allen alle sjansen i løpet av sesongen, og alle er blant spillerne som klubben beholder til neste sesong, hvis ingen andre klubber kommer med gode bud på de. George Sykes ble også kåret til «LFE League 2 player of the year 2012», i sesongen 2011/12 var han den som scoret mest i juniorserien i hele England.

Så det gror bra i Barnet, og for disse spillerne så kan nedrykket faktisk være en fordel, for det er lettere å slå igjennom i Conference enn i League 2.

 

Stykket er fritt oversatt etter en sak i THE BARNET TIMES, med enkelte personlige tillegg. Original teksten kan leses her:

http://www.times-series.co.uk/sport/10453968._We_may_have_to_reshape_the_Academy_s_structure_/

Legg igjen en kommentar