Tilbake på vinner-sporet!

Nuneaton-BDet var et revansje-sugent Barnet-lag som dro til bortekampen mot Nuneaton. Martin Allen hadde gått tilbake til den start-oppstillingen som hadde gitt 6 poeng og 7-0, og KMB var tilbake på benken. Litt overraskende, så var Luke Gambin blitt droppet ifra kamptroppen, selv om han virkelig imponerte i innhoppet mot Lincoln. Selv om det var hjemmelaget som startet kampen med de første sjansene, så var det Barnet som fikk hull på byllen når C-Mac fikk sjansen ifra 11-meteren etter at dommeren så en hands inne i feltet.

C-Mac scorer 1-0 ifra straffemerket mot Nuneaton.

Og bare 5 minutter senere, så var samme mann på farten og satte inn 2-0 etter at keeperen hadde gitt retur på avslutningen hans. Det kunne fort ha stått 3-0 til Barnet etter kvarteret, når Lee Cook elegant lobbet ballen over keeper, men en forsvarspiller, fikk reddet ballen på streken. Samme Cook var tilbake og gjorde en god jobb i forsvaret minutter senere, når han fikk styrt en avslutning ifra hjemmelaget ut via tverrliggeren. Etter dette så døde omgangen mer eller mindre ut med 2-0 til Barnet.

Det var hjemmelaget som igjen kom best ut i 2. omgang, og Barnet ble presset tilbake gang på gang, men det var Barnet som var nærmest scoring når C-Mac igjen fikk sjansen ifra 11-meteren etter 65 minutter. Denne gangen så var det John Akinde som var blitt lagt i bakken. Men dessverre så var keeper Reice Charles-Cook bedre med denne gangen, og han reddet straffen så vidt det var.

Charles-Cook redder C-Mac's 2. straffespark mot Nuneaton
Charles-Cook redder C-Mac’s 2. straffespark mot Nuneaton

Martin Allen valgte etter dette å legge om taktikken litt. KMB kom inn for C-Mac og la dermed press på Nuneaton-forsvaret med sin hurtighet i kontringsfasen. Sam Muggleton tok plassen til Lee Cook, og ga litt mer defensiv styrke bakover på venstresiden. Og når senere i kampen Jamal Lowe kom inn for John Akinde, så fikk Barnet to hurtige kontrings-spisser, som kunne legge press på et Nuneaton-lag som måtte framover. Og selv om Nuneaton skapte enkelte sjanser i sluttminuttene, så var seieren aldri truet, og med sesongens 3. rene bur av 4 mulige så klatret Barnet opp på 4. plass, og går mandagens Bank-Holiday kamp mot Dartford i møte med stor optimisme. Vi får bare håpe de ikke undervurderer motstanderen.

(Takk til Jeanette Cluff for bildene av straffesparkene brukt i denne saken!)

23.08.2014 Nuneaton v Barnet 0-2 (0-2)