Høstens gavebok til alle som elsker engelsk fotball

Colin Mitchell: Engelske fotballklubber – igjennom 125 år

FotballklubberSBF

 

Engelske fotballklubber – igjennom 125 år forteller om 133 klubber som spiller eller har spilt på nivå 1 ( i dag Premier League) og nivå 2 (i dag Championship) gjennom de siste 125 årene. Her er historien til toppklubber som Manchester United, Manchester City, Arsenal, Chelsea og Liverpool, så vel som mindre klubber som  AFC Wimbledon til Morecambe FC.

Boken er på 400 sider.

 

Forfatteren forteller engasjerende om fortid og nåtid til de mange klubbene og boka er rikt illustrert med både nyere og mer sjeldne historiske foto. Her er en fascinerende gjennomgang av viktige begivenheter i engelsk toppfotball og av fremtredende trenere og spillere.

 

Mange nordmenn er omtalt, ikke minst Manchester United – legenden og nåværende manager for Cardiff,  Ole Gunnar Solskjær som er beæret med helsides foto. Boka inneholder relevant oppdatert statistikk, blant har VG bidratt til den norske utgaven med en oversikt over 60 nordmenn og hvilke klubber de har vært knyttet til i engelsk toppfotball siden 1980.

 

Forfatteren Colin Mitchell er en av Englands mest anerkjente sportsjournalister som i mange år har levert fotballstoff både på papir og via tv. Han var tidligere redaktør av det kjente fotballmagasinet Shoot, som også er velkjent blant norske fotballentusiaster,og han har skrevet og redigert en rekke bøker i fotballens hjemland.

 

 

 

 

Colin Mitchell: Engelske fotballklubber – igjennom 125 år

Orig. tittel: The History of English Football Clubs

Pegasus forlag 2014, utkommer 4. august

Oversatt av Rune R. Moen

Innb. 400 s. Ill. Stort format. Veil. kr. 449,-

(Supporterpris kr. 395,-)

ISBN 978-82-442-0142-1

 

 

 

 

 

 

Aktuell informasjon

 

  • Supporterunionen for Britisk Fotball (SBF) har 48 supporterklubber under sine vinger  og har totalt 105 904 medlemmer (rekord) våren 2014. Det reiser i sesongen ca 80 000 nordmenn over til balløya for å se fotball.
  • Forlaget har innledet et samarbeid med paraplyorganisasjonen SBF i forbindelse med lansering og markedsføring av boka.
  • Boka er blitt til i samarbeid med Europas meste kjente fotballmagasin SHOOT der  forfatteren Colin Mitchell har vært redaktør.
  • Boka lanseres ifm med oppstart av neste Premier League sesong (2014/2015), en begivenhet som alltid dekkes av norske media, både dagspresse og TV/nyheter. Det blir invitert til et lanseringsseminar for sport-/fotballjournalister fredag 15. august. Forfatteren kommer også.
  • Fotballkommentator (i Aftenposten og flere fotballkanaler) og tidligere Drillo assistent i England, Lars Tjærnås, har skrevet et eget personlig forord i den norske utgaven
  • I samarbeid med VG er det tatt inn en egen liste over 60 nordmenn som har spilt i engelsk toppfotball siden 1980. Den norske redaktøren har i forståelse med det engelske forlaget også knyttet mange av disse til de respektive klubbene i boka.
  • En ypperlig gavebok for alle fotballentusiaster fra 10 til 90 år!

 

Alle medlemsklubber/medlemmer kan kjøpe denne eksklusive boken for medlemspris. Oppgi din supporterklubb ved nettbestilling på www.pegasus-forlag.no  og du får boken for kr 395,- fritt levert i posten. Veiledende pris er kr 449,-  I salg fra 4. august.

 

 

 

 

Fotballhilsen fra

 

    Pegasus forlag as                                          Supporterunionen for Britisk Fotball

Haagen Sund                                                                   Trond Fuhre

 

 

Comments are closed.